Christophe Van Rompaey wint in Portugal

Brussel/Fantasporto, 4 maart 2012. ‘Lena’, de nieuwe film van regisseur Christophe Van Rompaey, behaalde afgelopen nacht op het Portugese Fantasporto International Film Festival (20 febr – 4 maart) een Special Mention van de jury en de prijs voor Beste Actrice voor hoofdrolspeelster Emma Levie. De film was op Fantasporto geselecteerd voor de Directors’ Week.

Voor Emma Levie is het al de tweede internationale acteerprijs sinds de internationale première van de film op het Toronto International Film Festival eind vorig jaar. Eerder mocht ze de prijs voor Beste Actrice in ontvangst nemen op het Franse Les Arcs Filmfestival. ‘Lena’, de eerste film van regisseur Christophe Van Rompaey na het razend succesvolle ‘Aanrijding in Moscou’, werd eerder al uitgenodigd voor festivals zoals o.a. Palm Springs, Ghent en Les Arcs.
Christophe van Rompaey reageerde verheugd op het goeie nieuws: ‘in een klimaat waar het steeds moeilijker wordt voor dit soort films, zijn dit welkome motiveringen om te blijven verder werken.’ Alles draait rond Lena, een mollige 17-jarige, die tot haar verbazing een relatie krijgt met Daan. Verblind door de liefde, komt ze er te laat achter dat haar vriend onbetrouwbaar is.

‘Lena’ is een Nederlands-Belgische coproductie. Vlaamse coproducenten zijn Jean-Claude Van Rijckeghem en Dries Phlypo voor A Private View (‘Aanrijding in Moscou’, ‘Adem’). In november bracht distributeur BFD de film bij ons uit in de zalen. ‘Lena’ werd ondersteund door o.a. het VAF/Filmfonds.

Zie ook :

‘Lena’

Trailer Lena

Interview Christophe Van Rompaey


Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …