Christophe Van Rompaey met ‘Lena’ naar Toronto

Hele ladingen Vlaamse films in Montreal, maar ook een flinke Vlaamse aanwezigheid op het Festival van Toronto, dat misschien zelfs nog een tikkeltje hoger aangeschreven staat.  Toronto is werkelijk hét festival van Noord-Amerika.  Zowel ‘Swooni’ van Kaat Beels (lees hier het bericht) als de Nederlandse film van Christophe Van Rompaey zijn daar te zien.  Beide films worden vertoond in het Contemporary World Cinema programma, een sectie van het festival waar volgens kenners de beste films ter wereld te zien zijn.
Lena’ is de tweede speelfilm van Christophe Van Rompaey (Aanrijding in Moscou’), beleeft zijn wereldpremière in Toronto. Lena is een mollig meisje van 16. Ze woont bij haar labiele moeder voor wie ze zorgt. Maar ze kan niets goed doen. Lena voelt zich thuis niet thuis. Eigenlijk is ze het gelukkigst als ze aan line-dancing doet. Dansend vergeet ze hoe mollig ze is. Ze droomt van een eigen plek en een leuke vriend. Maar jongens willen haar alleen voor de seks. Tot ze Daan ontmoet…

In de hoofdrollen zien we Emma Levie, Niels Gomperts en Jeroen Willems. De montage van de film was in handen van Nico Leunen (De helaasheid der dingen’). Het scenario is van Mieke De Jong.

Bavaria Film International, dat ook ‘Aanrijding in Moscou’ vertegenwoordigde, staat in voor de internationale verkoop van de film. Lena is een Nederlands-Belgische co-productie met Dries Phlypo en Christophe Van Rompaey van ‘A Private View’ als Vlaams coproducent. BFD brengt de film later dit jaar uit in de Belgische bioscopen.

Christophe Van Rompaey zit ook in de jury van de Vlaamse Filmprijzen.

Wij hadden eerder een gesprek met Christophe Van Rompaey

Bekijk hier het interview

KLIK OP DE VRAGEN EN HIJ GEEFT ZELF HET ANTWOORD:

Hoe was het om te werken in Nederland?

Is Lena een commerciële film?

Waarom heeft het zolang geduurd eer u weer een film draaide, na ‘Aanrijding in Moscou’?

Is ‘Lena’ een Nederlandse film?

 

Lees hier ook nog het bericht over de Belgische aanwezigheid in Montreal : een Belgisch feestje

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …