Chloë Daxhelet over ‘Café Derby’

Chloë Daxhelet werd geboren in 2001 als oudste dochter van een Nederlandstalige mama en een Franstalige papa. Toen ze vier was kreeg ze er een zusje bij, Anna. Haar wekelijkse vrije tijd besteedt ze voornamelijk aan turnen, de jeugdbeweging en gitaar. Met ‘Café Derby’ zet ze als jonge beloftevolle actrice haar eerste stappen in de Vlaamse filmwereld.

Ze speelt Sara, een dromerig meisje van 11 dat de wereld rondom haar vol verwondering, fantasie en zin voor avontuur bekijkt.  Ze is de jongste van vijf kinderen en is erg geliefd bij het gezin. Maar ze heeft vooral een bijzondere band met haar vader. Net als hem bezit ook Sara een creatieve geest. Hoewel ze alles spannend en avontuurlijk vindt, heeft Sara er nooit bij stilgestaan dat haar fijn en rustig leventje ooit grondig door elkaar zou kunnen geschud worden.

We hadden twee gesprekken met Chloë.  Het eerste samen met Rob Langeraert, die haar oudere broertje speelt, toen de opnamen nog moesten beginnen. Toen zaten ze nog in het repetitiestadium.  Klik op de thema’s hieronder om de twee bezig te horen over tal van zaken :

hoe ze hun rollen te pakken kregen

een echt gezin

terugkeren naar de jaren ’80

Tijdens de opnamen haalden we Chloë opnieuw voor onze camera. Ze was toen al een heel stuk zekerder van zichzelf.

Lijkt haar personage op Lenny?

voetjes op de grond

de film is een tragikomedie

oud genoeg om de film te mogen zien

over de regie van Lenny

Zie ook : 

Wim Opbrouck over ‘Café Derby’

Lenny Van Wesemael over ‘Café Derby’

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …