Caroline Strubbe over 2013

Caroline Strubbe zat al 20 jaar in het vak en toch was het nog een verrassing toen ze in 2009 met haar eerste langspeler uitpakte, ‘Lost Persons Area’, die meteen de weg naar het Festival van Cannes vond en daar op de koop toe nog in de prijzen viel ook.  Dat deed verlangen en smaken naar meer.  En Caroline zat sindsdien niet stil.  Ze is al de hele tijd bezig aan een vervolg.  Veel weten we er niet van, maar we zijn heel blij dat ze zo vriendelijk was om de vraagjes die we haar opstuurden te beantwoorden.  Hier zijn haar antwoorden :

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Met de afwerking van ‘Deep in a Dream of You’ waar ik ondertussen meer dan een behoorlijke tijd mee bezig ben. In die mate dat die uiteindelijke droom zich in 2013 zal manifesteren als ‘I’m the same, I’m another’, aangezien de persoonlijkheidsverandering die de film bij mezelf teweeg bracht. Daarna zou ik graag even de fictieve wereld willen verlaten om mij te verdiepen in twee documentaire projecten om terug aarding te vinden met de reële wereld.

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

Wildcardswinners David Williamson, Emilie Verhamme & Gilles Coulier, die hun talent bewezen met hun kortfilms.
De films van Gust Van Den Berghe, Bas Devos en Daniel Lambo in ontwikkeling en in montage. ‘Kid’ van Fien Troch die ik gemist heb op het festival van Gent en waarvan de unaniem lovende kritieken mij heel erg nieuwsgierig maken.
Op internationaal vlak graag zo snel mogelijk Wong Kar Wai, Jim Jarmusch & Terrence Mallick!

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Absoluut nauwlettend in het oog te houden zijn de mensen, cast & crew, die meewerkten aan mijn film, in de verschillende disciplines. In het bijzonder David Williamson, DOP van ‘I’m the same, I’m another’ en regisseur van zijn eigen films. David Verdurme, monteur in hart en nieren en nog tot maart van mezelf en nadien weer van anderen. En Kimke Desart als beste jonge actrice.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik hoop in de eerste plaats dat het Vlaamse Filmfonds & Screen Flanders blijvend internationaal doorbreken zodat alle bovengenoemd talent zich verder kan ontwikkelen.
Naturlijk heel nieuwsgierig naar Michael Roskams’ Amerikaans avontuur en Minds Meet Parijs, Minds Meet Londen & Minds Meet Sint-Truiden !

Keer terug naar de lijst

 

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …