‘Broken Circle Breakdown’ : het verhaal, het toneelstuk en de muziek

De nieuwe film van Felix Van Groeningen

De nieuwe film van Felix Van Groeningen heet ‘Broken Circle Breakdown’ en werd deze zomer opgenomen.  We kunnen u nu al verklappen dat het een uitzonderlijke, buitengewone en unieke prent wordt.  Met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrollen.  Die laatste schreef ook het toneelstuk waarop de film gebaseerd is.

Felix herinnert zich nog dat Johan Heldenbergh geregeld naar de repetitie trok met een banjo.  Hij is gaan kijken, vond het waanzinnig goed, maar zag niet hoe hij het kon verfilmen.  En toch is hij op een gegeven moment een scenario gaan schrijven.

Acteur Robbie Cleiren had de film ook gezien : “ik vond het een zeer aangrijpende voorstelling. Die bluegrass en die country, dat was echt zo’n genre dat ik niet kende zo. We kennen dat een beetje van de fim ‘O Brother Where Art Thou’, toen had ik ook wel zoiets van : de muziek is wel heel tof.”

KLIK en BEKIJK HIER WAT ZE TE ZEGGEN HEBBEN OVER HET TONEELSTUK

De muziek is country en bluegrass. Je zou denken : niets voor ons.  Maar Johan Heldenbergh denkt er anders over :

“Alle moderne muziek komt eigenlijk uit de driehoek Memphis, Tenessee, Nashville en New Orleans.   Den jazz is daar geboren, de country is daar geboren, rock ‘n’ roll is daar geboren, de blues is daar geboren en dus ook de jazz.  Alles is daar eigenlijk geboren.  Maar die mensen die daar woonden in die driehoek, dat waren vluchtelingen van over heel Europa en van over heel de wereld. Dus eigenlijk is die muziek ook een beetje van ons. In die zin dat wat de zangeres zonder naam doet, het levenslied, eigenlijk ook countrymuziek is.  Voor een stuk. En wat Laura Lynn doet, en wat zeer populair is bij de mensen is eigenlijk ook een vorm van countrymuziek.”

BEKIJK HIER HET FILMPJE OVER DE MUZIEK VAN DE FILM

Het verhaal van de film lijkt op het eerste zicht heel tragisch.  Twee figuren die mekaar kapot lijken te maken nadat ze hun liefdeskind verloren zijn.  Of is het meer dan dat?

We laten het de betrokken zelf vertellen.

BEKIJK HIER HET FILMPJE OVER HET VERHAAL

Toen we op de set waren heerste er een ongelooflijk enthousiasme.  Nu al lijkt het alsof de film niet meer kan mislukken.  Iedereen leek heel tevreden over de gang van zaken. Luister zelf maar naar wat ze te zeggen hadden over de opnamen.

BEKIJK HIER HET FILMPJE OVER DE OPNAMEN

 

 

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …