‘Bowling Balls’ al goed voor een kwart miljoen toeschouwers

Mister Grey en zijn vijftig tinten mogen dan alles lijken te verpulveren in de bioscopen, er zijn er die stand houden.  Want de mannen van ‘Bowling Balls’ lieten tenslotte ook hun kont zien en hebben ook ballen aan hun lijf.  Intussen zijn er 250.000. toeschouwers geweest. Dat maakt ‘Bowling Balls’ tot de succesvolste Vlaamse film van 2014.  En wie weet zit er nog meer in, want de film draait nog altijd in maar liefst 30 Vlaamse bioscopen.

Toen waren er al bloemen bij…

 

 

Ter herinnering : ‘Bowling Balls’ is een Vlaamse ‘Romeo & Juliette’ meets ‘Easy Rider’,  en gaat over twee motorbendes die het met elkaar aan de stok krijgen, wanneer aan het licht komt dat Gino, het neefje van Mon Dewilde, de baas van ‘The Bowling Balls’, een amoureuze relatie heeft met Tina, de jongere zus van de president van ‘The Banana Knights’. Wat volgt is hard tegen onzacht in deze komische actiefilm die zich graag laat inspireren door stoere mannen als de Hell’s Angels en de Outlaws.

In de hoofdrollen van deze door Marc Punt geregisseerde film zien we Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Wim Opbrouck, Peter Van den Begin, Sven De Ridder, Filip Peeters en Manou Kersting. En ook Charlotte Vandermeersch, Kim Hertoghs, Jenne Decleir, Damiaan De Schrijver en Jeroen Van Dyck zijn van de partij.

‘Bowling Balls’ werd op 17 december 2014 uitgebracht door Independent Films en is nog steeds in 30 Vlaamse bioscopen te zien.

De film werd geproduceerd door Independent Productions in samenwerking met Medialaan en het STAP-programma van Telenet met de steun van Screen Flanders.

Zie ook :

trailer ‘Bowling Balls’

gesprekken op de set van ‘Bowling Balls’

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …