‘Boi’ van Anthony Nti wint Ace + The Fridge Public Choice Award in de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm

 

Film Fest Gent organiseerde op zondag 16 oktober de zesde editie van de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms. Winnaar van de Ace + The Fridge Public Choice Award is ‘Boi’ van Anthony Nti, die studeert aan het RITCS. Vorige maand was Anthony nog te gast op het Filmfestival van Venetië met zijn vorige kortfilm ‘Kwaku’.

‘Boi’ gaat over twee jonge Bulgaarse broers die moeten werken voor hun oom die metaalschroot verzamelt in België. Tijdens een werkdag wordt hun relatie getest.

De publieksprijs is goed voor een gradingsessie ter waarde van € 6500 bij het audiovisueel postproductiehuis ACE + The Fridge voor een volgend filmproject.

Alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen konden deelnemen aan de competitie. Naast de Ace + The Fridge Publieksprijs, reikt de professionele jury bestaande uit regisseurs Stephan Streker, Samuel Lampaert, Karen Vázquez, producent Xavier Rombaut, actrice Sachli Gholamalizad en scenariste Sanne Nuyens de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm uit. Voor de uitreiking van deze prijs, ter waarde van € 2000, is het nog wachten tot vrijdag 21 oktober.

De 10 genomineerden voor de Beste Belgische Studentenkortfilms zijn:

BOI – Anthony Nti – RITCS

CAMOUFLAGE – Imge Özbilge – KASK

CE QUI ÉCHAPPE – Ely Chevillot – IAD

FRANKIE15 – Livia Perneel – RITCS

HEIMAT – Sam Peeters – RITCS

JOLIS MÔMES – Thomas Xhignesse – IAD

KLEIN BOEKAREST – Sam Geyskens – RITCS

PLAY BOYS – Vincent Lynen – KASK

VLIEGENDE RATTEN – Emiel Sandtke – LUCA

ZIJ ZEI – Vincent Everaerts – RITCS

Film Fest Gent wil met de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm het belang van de kortfilm onderstrepen en jonge, getalenteerde filmmakers zicht geven op een mooie carrière.

Zie ook : 

Anthony Nti over ‘Kwaku’

Anthony was vorige maand nog op het Filmfestival van Venetië waarvoor hij met zijn vorige film ‘Kwaku’ geselecteerd was. Foto KVdm – Cinevox

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …