’Violet’ in het najaar in de bioscoop, op ’Lucifer’ is het mogelijk langer wachten

‘Violet’ van Bas Devos ging in het begin van het jaar al in première op het filmfestival van Berlijn en won daar toen de grote juryprijs in de categorie Generation 14 Plus. Of zoals dat daar daar heette : de Großer Preis der Internationalen Jury von Generation 14plus (Spielfilm). Met het gevolg dat bepaalde mensen zot worden van popelen om de film te zien. ’Violet’ is trouwens niet de enige film van Minds Meet waar met ongeduld naar uitgekeken wordt.  het is ook wachten op een definitieve releasedatum voor ‘Lucifer’, de derde langspeelfilm van Gust Van den Berghe.

‘Violet’, de film van Bas Devos, die zich liet inspireren door de gebeurtenissen rond de moord op Joe Van Holsbeeck, komt zeker in het najaar uit, afhankelijk van welk Belgisch festival met de Belgische première kan uitpakken. De titel staat nu al op releaselijsten die de ronde doet.  Is het Oostende, dan zal de film eind september al in de zalen komen. Wint het Film Fest Gent het pleit, dan zal de film pas na het festival van Gent in de zalen komen. In dit geval is het dus eind oktober. Minds Meet had vorig jaar ’Los Flamencos’ als opener op het Filmfestival van Oostende, en zat in Gent met ’I’m the same I’m an other’.

INTERNATIONALE FESTIVALS IN RIJ VOOR ‘LUCIFER’

 

Op ‘Lucifer’ zouden we mogelijk nog langer kunnen wachten. Want nu het Filmfestival van Cannes op het allerlaatste nippertje afzag van een derde selectie voor Gust Van den Berghe, zijn de gesprekken met andere buitenlandse festivals volop aan de gang. Anderhalf uur voor de selectie van de ’Quinzaine des Réalisateurs’ werd bekendgemaakt, stond de film van Gust Van den Berghe nog op de lijst, zo hebben uit de goeie bron.  Maar geschuif achter de schermen met titels, belangen en minder of meer ronkende namen, zorgden ervoor dat de film van Van den Berghe er dit keer niet bij was aan de Azurenkust. Geen drama, want andere grote festivals toonden zich geïnteresseerd, konden we intussen opvangen. Nogal wiedes, nadat Van Den Berghe eerder wel geselecteerd was voor Cannes met zijn eerste twee films ‘Little Baby Jesus of Flandr’ en ‘Blue Bird’.

 

‘LUCIFER’ LAAT OP ZICH WACHTEN

 

Of het Locarno, Venetië, Toronto of Berlijn zal zijn die met de wereldpremière zal kunnen uitpakken, is nog niet bekend. Maar dat het een groot buitenlands festival zal zijn die de film het eerst zal kunnen tonen, laat zich raden.  Maar als mocht blijken dat het uiteindelijk Berlijn is dat het pleit wint, dan betekent dat, dat we de film van Gust Van den Berghe hier nog niet te zien krijgen in het najaar.  Dan zullen we zeker nog tot begin volgend jaarmoeten wachten om de film bij ons te zien. Wordt dus zeker vervolgd.

 

Zie ook :

Bas Devos wint in Berlijn

Niemand bedient meer topfestivals dan Tomas Leyers

 

 

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …