‘Bingo’: een berekende gok!

Regisseur Rudi Van Den Bossche is een rare.  Of liever, een normale.  Zoals de meeste mensen is hij iemand die van meerdere markten thuis is.  Mensen passen niet in één hokje, hun smaken en voorkeuren zijn niet altijd juist of fout, maar zitten gewoon soms verdeeld over verschillende hokjes en vakjes.  Zo was Van Den Bossche jaren bezig met de verfilming van ‘De Engelenmaker’ van Stefaan Brijs, maar vier jaar later moest hij zijn poging opgeven en zocht hij een klein project dat makkelijker te financieren was. Dat werd ‘Bingo’, een toneelstuk dat Ruud De Ridder in het verleden schreef voor zijn Echt Antwaarps Theater.


Rudi Van Den Bossche werkte in een ver verleden heel lang in vast dienstverband bij de toenmalige BRT.  Nadien draaide hij films als de literatuurverfilming ‘Olivetti 82’ en de stripverhaalverfilming ‘Suske en Wiske : De Duistere Diamant’.  Hij was ook de producer van de Blinkerfilms.


Maar nu doet hij het met een andere olijke bende : de leden van het Echt Antwaarps Theater.  Zeg maar het gezin De Ridder : Ruud, zoon Sven, Ruuds echtgenote Nicole Laurent en Anke Frédérick, dochter van Nicole Laurent en dus de stiefdochter van Ruud en de stiefzus van Sven.

Ruud speelt in de film de rol van verzekeringsmakelaar Pierre.  Zijn vrouw uit het echte leven is ook in de film zijn echtgenote.  Op een dag komt een jong koppel naast hen wonen.  Sven is de buurman en zijn zus speelt zijn echtgenote. Zij is de enige die destijds niet in het toneelstuk te zien was.  Wat volgt is een olijke farce over de vele mistoestanden die voortvloeien uit de nogal verschillende levensstijlen van de koppels.

De opnamen werden ingeblikt in 15 dagen. Dat is werkelijk bijzonder weinig voor een langspeelfilm.  Een doorsnee film wordt in Vlaanderen in 40 à 50 dagen gedraaid. De Faits Divers-films worden doorgaans een stuk sneller gedraaid.  Daar heeft men doorgaans met 25 dagen genoeg om de klus te klaren.

Wij hadden tal van gesprekken op de set van de film.

Klik op de rubrieken om meer te zien :

Ruud De Ridder over ‘Bingo’

Op de set van ‘Bingo’

Sven De Ridder en nog een beetje Ruud

Sven De Ridder en de seks uit ‘Bingo’

Sven De Ridder heeft haar in ‘Bingo’

Rudi Van Den Bossche heeft vele gezichten

‘Bingo’ : niet alleen voor Antwerpenaars

Bekijk ook :

De familie De Ridder maakt een film

Het Echt Antwaarps Theater nu ook in de cinema

En ook dit nog : een gesprek met de maker van de filmmuziek :

Brian Clifton

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …