Bekijk Geert Van Rampelberg in het Spaans

Hier is hij dan! Geert Van Rampelberg in het Spaans. En warempel, de woorden komen er precies vlot uit.  En ze klinken Spaans.  Van Rampelberg speelt de hoofdrol in de Argentijnse film ‘La Tierra Roja’ van de Argentijnse regisseur Diego Martinez Vignatti.

Hier is alvast de trailer.  KLIK HIER om hem te bekijken.

Geert Van Rampelberg (‘De Behandeling’, ‘Tot altijd’, ‘Van vlees en bloed’) speelt Pierre, die wordt heen en weer geslingerd tussen de verwachtingen van zijn geliefde en zijn werkgever. Dit is de synopsis van het verhaal :

Pierre wordt door een multinational in Misiones, Argentinië aangesteld om de ontbossing en het planten van nieuwe dennen te beheren. Hij haalt de bomen neer, verbrandt ze en behandelt de vruchtbare grond met agro-giftige producten om de winsten op te drijven. Het gebruik van deze producten zorgt voor veel verontwaardiging bij de lokale bevolking omdat het in verband wordt gebracht met de talloze misvormde baby’s, geestelijk gehandicapte kinderen en kankerpatiënten in Misiones. Wanneer zijn werknemers en ten slotte ook zijn geliefde Ana, een lokale activiste, hem verlaten wordt hij gedwongen om na te denken over zijn daden.

De tegenspeelster van Van Rampelberg is Eugenia Ramirez, een Argentijnse actrice die ook professionele Tango zangeres en danseres is. Ze speelt de geliefde van Pierre in de film en verandert zijn perspectief doorheen de film.  Zij was eerder te zien in de film ‘La Cantante de Tango’ (2009) ‘La Marea’ (2007) en ‘Dancing With Dreams’ (2001)

Regisseur van de film is Diego Martinez Vignatti, een Argentijn die in België belandde om hier aan het INSAS, de Franstalige filmschool in Brussel, film te komen studeren. Hij legde hier een ingangsexamen af en kon aan de slag. Tijdens dat ingangsexamen leerde hij ook de wereldvermaarde regisseur Carlos Reygadas kennen, die helaas niet geslaagd was voor het examen en dan maar elders zijn weg ging zoeken. Met succes. Maar dat belette de twee niet om goeie vrienden te worden. En zo kwam het dat Diego Martinez de D.O.P. werd van twee kortfilms van Reygadas en ook van zijn langspeelfilm ’Japon’.

De hoofdproducent van de film is het Waalse Entre Chien et Loup. Maar er is  ook een Vlaamse coproducent, namelijk A Private View, de firma van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem die recent ook de film ’Trouw met Mij’ afleverde, momenteel de Vlaamse tv-serie ‘Amigo’s’ draait, en wel vaker aan internationale coproducties werkt.  Zo is A Private View ook partner bij de recente Nederlandse films ‘Zurich’ en ‘Boy 7’. 

De film komt uit in België op 6 mei.  Hij wordt uitgebracht door Paradiso.  Wie niet zolang kan wachten, moet zich naar het MOOOV Festival begeven dat op 20 april van start gaat.

Zie ook : 

Geert Van Rampelberg in Argentijnse film

 

 

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …