Beeldenstormer Daniel Lambo en zijn ‘Dry Branches of Iran’

Daniel Lambo : ‘Vlaanderen is een derdewereldland als het op filmmaken aankomt’

 

Op 27 april moet u op het ‘Open Doek’ Festival zijn in Turnhout om er de première bij te wonen van een film die hopelijk een lange carrière tegemoet gaat : ‘Dry Branches of Iran’ van Daniel Lambo.

Die Daniel Lambo is iemand die eigenlijk al vrij lang meedraait in de Vlaamse film. Hoewel, ‘meedraaien’ is het verkeerde woord. Hij draait op zijn manier.  Zelfs een beetje tegendraads.  Eigenzinnig zeker.  Eigenlijk vindt hij elke dag opnieuw de cinema weer een beetje uit.  Een man die met veel middelen kan draaien, maar ook zonder.  Hij heeft ettelijke projecten tegelijk lopen.  Nu stelt hij zijn ‘Dry Branches of Iran’ voor, maar binnenkort kunnen we ‘Traumland’ bekijken, een film met Iwein Segers, Tom Waes en Roos Van Acker en in het najaar draait hij met ‘Los Flamencos’ ook een Faits Divers-film, zo’n langspeelfilm die net als ‘Aanrijding in Moscou’ en ‘Weekend aan Zee’ ondersteund wordt door VTM en het VAF.

Maar dankzij Cinevox komt u alles te weten over de man. Want wij hadden een lang gesprek met hem.

Eerst en vooral laten we hem even zichzelf voorstellen.

Klik hier en Daniel Lambo stelt zich aan u voor

Daniel Lambo draait dus op een andere manier.  Het is een durver, dat moge duidelijk zijn, een beeldenstormer. Hij voorspelt een revolutie.  Moet de Vlaamse filmindustrie nu bang zijn van deze oproerkraaier?

Klik hier en u weet of de Vlaamse filmindustrie bang moet zijn van Daniel Lambo.

Nee, u moet niet bang van hem zijn, maar als u echt onafhankelijk wil zijn, vrij als een vogel, dan kunt u beter naar hem luisteren en van hem leren.

Klik hier als je wil weten hoe je vrij kunt zijn als filmmaker.

Zo.  Nu weet u al met wie u te maken hebt.  Maar u krijgt veel meer te zien.  Zo laten we hem uitvoerig aan het woord over de film die hij draaide in Iran.

Bekijk hier de trailer van de film.

Een prent die hij heeft gemaakt met twee gsm’s.  En een operatie die niet zonder gevaren was.  Hoe vreemd het ook klinkt, net als zijn andere films is ook ‘Dry Branches of Iran’ een film die hij als ‘persoonlijk’ bestempelt.  Hij vertelt er u alles over.

Klik hier en Daniel Lambo vertelt u alles over ‘Dry Branches of Iran’

We zeiden dat hij u alles vertelde over de film.  Maar er is meer.  Zo vertelt hij hier over zijn intenties en over de vorm van de film.  Klik hier voor meer ‘Dry Branches of Iran’.

Heel binnenkort laten we Daniel Lambo op Cinevox ook aan het woord over zijn andere projecten : ‘Traumland’ en ‘Los Flamencos’.  Over ‘Traumland’ had Iwein Segers het trouwens al eerder op Cinevox. Klik hier voor het interview met Iwein Segers.

Het Open Doek Festival vindt dit jaar niet alleen in Turnhout plaats.  U vindt er alles over op de site van het festival.

 

Check Also

Boris Van Severen over zijn rol in ‘Skunk’!

Boris Van Severen (‘Belgica’, ‘Déjà Vu’, ‘Arcadia’) konden we tijdens #FFO24 strikken voor een gesprek, …