Bavo Defurne over 2013

Bavo Defurne had al een grote internationale aanhang met zijn kortfilms.  Zijn eerste langspeelfilm, ‘Noordzee, Texas’, was in eigen land een bescheiden succes.  De kritieken waren overwegend positief tot uitmuntend, in het buitenland werd zijn film op tal van festivals bekroond en gevierd en kreeg hij een release in het bioscoopcircuit van meer landen dan u en ik in ons hele leven al bezocht hebben.  We willen maar zeggen dat die Bavo Defurne, samen met zijn producent Yves Verbraeken, goed bezig is.  En we zijn dan ook zeer benieuwd naar zijn plannen.

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik heb de wereld afgereisd met mijn film. De internationale receptie is fenomenaal goed. In het begin kon ik smullen van dit contrast, maar het nieuwtje is er nu wel af. Ik heb weer heel veel zin in het maken van een film, en heb ook allerlei nieuwe dingen te vertellen die ik met het publiek wil gaan delen. Dus ik wil draaien. Liefst mijn film ‘Souvenir’, over de come-back van een vergeten Eurosongzangeres.

 

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

‘Brabançonne’ van Vincent Bal. ‘Nono’ vond ik de beste Vlaamse film van 2012, dus ik verwacht veel van Vincent.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

TV-scenaristen Gaea Schoeters en Charles De Weerdt zouden eens een filmscenario moeten maken.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik zou het fijn vinden eens nieuw en onbekend talent te zien doorbreken. Ik heb het wel echt gehad met steeds dezelfde coryfeëen en TV-BV’s die de vlaamse cinema overheersen. Er is hier meer talent dan het handjevol crowdpleasers dat te pas en te onpas wordt gerecycleerd.

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …