Anthony Schatteman over 2013

Wie mensen als Marc Van Eeghem en Marijke Pinoy kan strikken voor een kortfilm moet over een goed scenario beschikken. Maar er was veel meer.  Ook de nieuwe gezichten zijn indrukwekkend in de film van Anthony Schatteman, een jongeman die duidelijk weet waarmee hij bezig is.  Dat vonden ze bij Humo ook en prompt kreeg hij de award van het blad op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven.  Het was al niet meer de eerste prijs die ‘Kus me Zachtjes’ versierde.  En het zal wellicht niet de laatste zijn. Anthony Schatteman was zo vriendelijk om ook even onze nieuwjaarsvragen te beantwoorden.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Eerst en vooral wil ik in 2013 mijn tweede masterdiploma Filmstudies & Visuele Cultuur halen waarvoor ik nu studeer aan de universiteit van Antwerpen. Ondertussen werk ik aan het scenario voor mijn volgende kortfilm. Een verhaal dat ik al heel lang wil verfilmen, maar waarmee ik nu pas echt aan het werk ga.

2.Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

Ik ben zeer erg benieuwd naar de kortfilms die we in 2013 zullen zien. Op het filmfestival van Gent en Leuven heb ik gezien dat België echt veel sterke kortfilms te bieden heeft. Ik kijk sterk uit naar de masterfilm van Jelle Gordyn die vorig jaar met ‘Dat zal het zijn’ nog in Leuven stond. Ik ben er ook zeker van dat er met de wildcards erg sterke films zullen worden gemaakt, en ik verwacht bijzonder veel van Kenneth Michiels die vorig jaar de VAF Wildcard won met zijn documentaire ‘Eénentwintig + zeven’

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Ik denk dat iedereen uitkijkt naar de nieuwe film van Michaël Roskam die met ‘Rundskop’ toch een enorm hoge verwachtingen heeft laten scheppen. Maar ik denk dat we nog even gaan moeten wachten op ‘The Tiger’

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ongetwijfeld Anemone Valcke! Zij heeft in ‘Offline’ van Peter Monsaert laten zien dat ze een actrice is die het zeer ver zal schoppen.

Keer terug naar de lijst

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …