Annick Christiaens over 2013

Ze had met haar rol als Germaine een groot aandeel in het succes van ‘Firmin’ van Dominique Deruddere. Het is haar niet aan te zien, maar ze draait bijna 30 jaar mee in de sector.  In 1985 stond ze al voor de camera’s van Bobby Eerhart, voor wie ze in de Belgisch-Nederlandse film ‘Wildschut’ de rol van Lisa speelde.  Maar ook in Frankrijk was ze in tal van films en series te zien.  En toch blijft het knokken voor deze opvallende verschijning.  Ze beperkt zich niet tot acteren alleen.  Ze zingt en schrijft ook.  Ook haar vroegen we wat haar plannen zijn voor het komende jaar.

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?


Op filmvlak zou ik zelf zoniet weten, want ik ben weer naar een franse agent gestapt, gezien ik in Vlaanderen echt niemand kan bekoren. 
Ik kreeg een mooie rol in ‘La Grande Boucle’ van Laurent Tuel met Clovis Cornillac en Bouli Lanners ( de film is een Franse film voor TF1 en Canal PLUS)- De film komt pas op 18 juni uit in Parijs, want het is een komische film over de Ronde van Frankrijk.

 

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

 

Ik kijk uit naar ‘Marina’ van Stijn Coninx en naar de nieuwe film van Dominique Deruddere

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Je zou misschien op technisch gebied een gek beroep kunnen in de kijker zetten : clearer bijvoorbeeld, want ik vernam pas onlangs waarom sommige films eigenlijk best geluk hadden dat een mooie score één en ander kon redden.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Veerle Baetens zou best internationaal doorbreken en liefst met een scenario van mij, maar dat is verre van zeker, tenzij ik me verstop achter een spraakmakende naam Sharon Stoneage of zo.

Keer terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …