‘Allez, Eddy!’ : bekijk nu de trailer

Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Jelte Blommaert en Els Dottermans.  Dat zijn de namen van de mensen die we aan het werk zullen zien in ‘Allez, Eddy’, het langverwachte langspeelfilmdebuut van Gert Embrechts.  Het verhaal speelt zich af in 1975, in een tijd dat Eddy Merckx heer en meester was in het wielerrennen, maar ook in het jaar dat hij de Tour de France verloor.  Daarmee werd meteen duidelijk dat de superheld ook slechts menselijk was.  Gert Embrechts kan het zich nog allemaal herinneren.  Wat betekent dat hij al niet meer zo piepjong is.  Hij draait inderdaad al jaren in de filmwereld mee.  Was assistent op sets van Frank Van Passel en Peter Greenaway.  En schreef het scenario van de Nederlandse kaskraker ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’.   Embrechts geniet ook bekendheid als regisseur van de serie ‘Kinderen van Dewindt’ en door zijn prijswinnende kortfilms ’13’ en ‘Vincent’. Hij won prijzen in België, Frankrijk, Portugal, New York en Los Angeles. Zijn eerste langspeelfilm wordt een komedie.  En geen kleine.  Hij mocht meteen 3,5 miljoen Euro kosten.

Het verhaal gaat over het elfjarig wielertalentje Freddy, zoon van een slager in een idyllisch dorpje in niemandsland. Zijn geïsoleerde leventje wordt volledig overhoop gehaald wanneer in 1975 de eerste supermarkt in het dorp zijn deuren opent. Ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd waarbij de winnaar Eddy Merckx zal ontmoeten. Freddy’s vader is fervent tegenstander van de supermarkt en wil niets van de wedstrijd weten. Freddy schrijft zich toch stiekem in. Door deelname aan de race gaat er een nieuwe wereld open, niet alleen voor Freddy maar ook voor alle mensen om hem heen.

De jonge acteur Jelte Blommaert werd gekozen uit 5000 gegadigden.  We geven u al een voorsmaakje van zijn kunnen met de trailer.

KLIK HIER OM DE TRAILER TE BEKIJKEN

Tijdens de opnamen brachten we met Cinevox even een bezoek op de set.  Daar hadden we onder meer gesprekken met regisseur Gert Embrechts, zijn vrouw en producer Jacqueline de Goeij en met Peter Van den Begin en Barbara Sarafian.

KLIK HIER VOOR DE INTERVIEWS

De film komt op 28 maart uit in de Vlaamse bioscopen.

Check Also

Casting call: jong talent voor langspeelfilm!

Voor een nieuwe langspeelfilm van Bavo Defurne, zoekt casting Le Quartier jong talent om de …