Alain Dessauvage over 2013

Laat al wie geregeld films bekijkt een top-10 invullen met de favoriete films van de laatste vijf jaar en de kans is vrijwel onbestaande dat er geen film in zit die niet door Alain Dessauvage is gemonteerd.  Om maar enkele titels te noemen waarvan deze man de beelden geknipt, geplakt, bewerkt heeft en in de juiste en zeer sprekende volgorde heeft gezet : ‘Brasserie Romantiek’, ‘Offline’, ‘Rundskop’, ‘Frits en Freddy, ‘Adem’ en ‘Aanrijding in Moscou’. Tussendoor vond hij ook nog de tijd om series als ‘Matroesjka’s’ of ‘De Vijfhoek’ onder handen te nemen en kortfilms als ‘Dura Lex’, ‘Las Meninas’, ‘Tanghi Argentini’ en ‘Carlo’.  Dus ja, deze man heeft echt wel recht van praten.

1. . Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Afwerking en release van de twee Nederlandse films waar ik nu op werk. ‘Wederopstanding van een Klootzak’ van Guido Van Driel en ‘Hemel op Aarde’ van Pieter Kuijpers’. WVEK is de eerste Nederlandse openingsfilm in Rotterdam sinds 14 jaar, en jammer genoeg ook één van de laatste met Jeroen Willems. Later dit jaar komt ‘Paradise Trips’ van Raf Reyntjens er aan.

2. Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

Over ‘Kid’ van Fien Troch wordt enkel in superlatieven gesproken, ben heel erg benieuwd, ook naar ’82 dagen in April’ van Bart Van den Bempt .Ik vraag me trouwens ook af hoe Franky het doet tegenover Freddy.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

DOP’s Grimm Vandekerckhove en David Williamson en nog een hoop anderen. Er is echt een volgende generatie regisseurs en crew op komst, fijn zo ! Het is een beetje zoals het ‘My Time is Now’ filmpje van Nike. Verder kijk ik uit naar de volgende projecten van oa. Peter Monsaert en Anke Blondé. Ook is Ella-June Henrard in ‘Hemel op Aarde’ goed op dreef.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Tom Hardy en Noomi Rapace in een scenario van Dennis Lehane. Michaël Roskam met ‘Animal Rescue’ dus.

 

Lees ook :

Alain komt als je ‘cut’ roept

Terug naar de nieuwjaarslijst

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …