Opnamen van ‘Het Tweede Gelaat’ van Jan Verheyen van start gegaan

Brussel, 14 september. De opnames van ‘Het Tweede Gelaat’ zijn vorige week van start gegaan. Het is de 3de en wellicht laatste film met de personages “Vincke & Verstuyft” van Jef Geeraerts, gebaseerd op zijn thriller ‘Double Face’. Na ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Dossier K.’ keren Koen De Bouw en Werner De Smedt terug in de hoofdrollen, met een hele pleiade aan bekende en minder bekende acteurs in een indrukwekkende ensemblecast.

Naast Koen De Bouw en Werner De Smedt, spelen Greg Timmermans (‘Ben X’, ‘Dossier K.’, ‘De Bunker’), Hendrik Aerts (‘Het Vonnis’), Jurgen Delnaet (‘Aanrijding in Moskou’, ‘Amigo’s’, ‘Cordon’), Chris Van den Durpel (‘Vermist’, ‘Marina’), Hilde Heijnen (‘Parade’s End’, ‘Vermist’, ‘Coppers’) en nieuwkomers Ikram Alouad en Sofie Hoflack belangrijke rollen. Om de ensemblecast volledig te maken, zijn er eveneens rollen voor o.a. Jasmine Jaspers, Kadèr Gürbüz, Peter Thyssen, Michiel De Meyer, Marijke Pinoy, Kim Hertogs, Christel Domen, Julie Van Den Steen, Karel Vingerhoets, Sven De Ridder, Daan Hugaert, Greet Verstraete en Erik Goris. Daarnaast spelen ook een aantal internationale acteurs mee zoals Marcel Hensema (‘De Marathon’), Eric Godon (‘In Bruges’, ‘D’Ardennen’) Travis Oliver (‘Casualty’, ‘Dr Who’) en Mark Arnold (‘Bladerunner 2’).

‘Het Tweede Gelaat’ wordt geregisseerd door Jan Verheyen die eerder ook al ‘Dossier K.’ onder regie nam. “Het heeft uiteindelijk zeven jaar geduurd tot alle puzzelstukjes in elkaar schoven – het ambitieuze, gelaagde scenario van Carl Joos, een geweldige internationale cast & crew, en de financiering voor een in de Vlaamse context uitzonderlijke draaiperiode van meer dan 50 dagen met stunts en actie zoals we die bij ons nog niet hebben gezien – maar ik ben blij als een kind dat ik dit grootste slotstuk van de Vincke & Verstuyft-trilogie mag regisseren.” aldus Jan Verheyen.

SYNOPSIS: De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier…

Er zal gedurende 50 dagen gefilmd worden in onder meer Antwerpen en Antwerpen Linkeroever, Heusden-Zolder, Opglabbeek, Jette en Ossendrecht (NL).

Het scenario van de film werd geschreven door Carl Joos (‘De Zaak Alzheimer’, ‘Dossier K.’, ‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Behandeling’) en is gebaseerd op het boek ‘Double Face’ van Jef Geeraerts. Achter de camera staat Danny Elsen (‘De Premier’, ‘Tot Altijd’, ‘Loft’).

‘Het Tweede Gelaat’ wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Phanta Film (NL), Vero Film, Scio en één. De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Het Nederlands Filmfonds, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering. De film wordt in oktober 2017 in de bioscoopzalen verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

Check Also

Veerle Baetens over haar rol in ‘Quitter La Nuit’!

Sinds het enorme succes van ‘The Broken Circle Breakdown’, waarin Veerle Baetens een van de …