Heel veel Vlamingen en Vlaamse films op het Filmfestival Oostende

Vandaag vond in Oostende de persconferentie van het Filmfestival van Oostende plaats.  Festivaldirecteur Peter Craeymeersch maakte er bekend dat het FFO  in tegenstelling tot vorig jaar — waar het Filmfestival van Gent met het overgrote deel van het Vlaamse filmaanbod aan de haal ging — weer voluit voor de Vlaamse film gaat.  Zoals eerder bekend opent het Festival met de prachtige film ‘Café Derby’ van Lenny Van Wesemael, maar er zijn dus nog heel veel meer Vlaamse films te zien.  En daarnaast staan er ook een aantal coproducties op het programma en  internationale films waarin Vlamingen een prominente rol spelen.

Naast de openingsfilm ‘Café Derby’ van Lenny van Wesemael met o.a Wim Opbrouck en Ben Segers en de slotfilm ‘Cafard’ van Jan Bultheel met o.a. Sebastien Dewaele en Wim Willaert, pakt Oostende ook uit met het Franse ‘Maryland’ waarin  Matthias Schoenaerts de hoofdrol speelt, er is ‘Un Début Prometteur’, het Franse debuut van Veerle Baetens, en in het Colombiaanse ‘Embrace of the Serpent’ speelt Jan Bijvoet de hoofdrol.  Tom Dewispelaere speelt dan weer de hoofdrol in ‘Schneider vs. Bax’ van Alex Van Warmerdam, een film waarin ook Gene Bervoets aantreedt.  En ‘Galloping Mind’ van Wim Vandekeybus komt al wel in de zalen voor hij in Oostende draait, maar zit daar in de LOOK-competitie.  Geen wonder, met die indrukwekkende beelden.  Natali Broods speelt de vrouwelijke hoofdrol in die film. Ook ‘Couple in a hole’, een Britse independent-film Tom Geens staat op de affiche van FFO, net als ‘Glückauf”, een Nederlandse film van Remy van Heugten waarin Johan Leysen en Bart Sleegers te zien zijn. Ook ‘Keeper’ van de Brusselse debutant Guillaume Senez, net met heel succes in première gegaan op het Filmfestival van Locarno, een film waar onder meer Sam Louwyck een rol in heeft, beleeft zijn Vlaamse première in Oostende, terwijl er in de kids-film ‘Keet en Koen en de Speurtocht naar Bassie en Adriaan’ naast Nathalie Meskens en Ben Segers nog een pak Vlamingen zitten. En daarnaast is er nog een langverwachte, grote Vlaamse film die in sneak getoond wordt, wat zoveel betekent als : je krijgt de titel niet vooraf te horen, maar je weet dat het interessant wordt.

Het Filmfestival van Oostende loopt van vrijdag 11 tot en met zaterdag 19 september. Voor bepaalde films staat de ticketverkoop reeds open. Net zoals vorig jaar kan u ook een festivalpas ter waarde van 30 euro (20 euro voor jongeren) kopen waarmee u toegang krijgt tot alle films in de selectie. [einde persbericht] – Meer info op www.filmfestivaloostende.be

Zie ook :

De nominaties voor de Ensors 2015

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …