Hans Bruch jr. over 2013

Hans Bruch jr. heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn weg te vinden in de wereld van de grote film.  Enkele jaren geleden stortte hij zich zonder zich daarbij veel vragen te stellen gewoon in het grote werk, samen met die andere jonge durfal die ook al niet geremd was door de twijfels die zich met de leeftijd opstapelen.  Maar niet alleen hun jeugd is hun voordeel.  Ze weten waarmee ze bezig zijn en ze kunnen het.  Hans Bruch jr. bewijst met ‘Het Vijfde Seizoen’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth dat hij Gust Van den Berghe niet aan zijn zijde nodig heeft om briljante beelden af te leveren.  Met andere woorden, Hans Bruch jr.  mag het intussen kleine legertje uitstekende D.O.P.’s vervoegen waar ons land over beschikt.  En hij mag ook onze vraagjes beantwoorden.  We zijn blij dat hij dat heeft willen doen.

 

1.  Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop voor mezelf, en Gust VDB eerst en vooral een heel vruchtbare excursie naar Mexico, en dat we met Lucifer opnieuw mogen scoren… Als het nog kan, hoop ik op meer grensoverschrijdend werk, meer projecten en verhalen met een Pan-Europees karakter:  hier valt nog een identiteit te vormen!

2. Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u
 naar uitkijkt?

Bas Devos zijn komende film is er ééntje waar ik zeker naar uitkijk, met niet te verstoppen nieuwsgierigheid naar wat Nicolas Karakatsanis gepresteerd zal hebben,  ook niet te vergeten ben ik benieuwd naar Caroline Strubbe’s tweede langspeelfilm… Het kom er misschien wel op neer dat Minds Meet producties me altijd wel nauw aan het hart liggen…

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner,
of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten
houden?

Neen, absoluut niet – laat u zich liever verassen door die compleet onbekende persoon die als donderslag bij heldere hemel zijn publiek verbaast met uitmuntend debuutwerk!   Alert blijven is de boodschap. Kijk maar naar die studentenfilms die internationaal zo goed onthaald worden…

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Michael Roskam lijkt wel de geknipte persoon om voor eens en voor altijd klein Vlaanderen op de kaart te kunnen gaan zetten in de States… Als ie dat wil en met de nodige steun – waarom niet? Een soort van (denk ruim) Paul Verhoeven – succesverhaal?

Bekijk ook :

interview Hans Bruch

 

Terug naar de lijst

 

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …