Kris Dewitte stelt zijn setfoto’s van ‘Cargo’ tentoon in de Venetiaanse Gaanderijen

Tot en met 1 oktober kan iedereen in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende, in openlucht en op groot formaat, de foto’s bewonderen die Kris Dewitte nam op de set van ‘Cargo’, begeleid door teksten van regisseur Gilles Coulier die een unieke blik achter de schermen bieden. Vrijdag 1 september werd de tentoonstelling geopend in aanwezigheid van Coulier, Dewitte, en directeur van het Filmfestival Oostende Peter Craeymeersch. Begin november worden de foto’s en teksten ook in boekvorm uitgebracht. Wij hadden er een gesprek met Kris Dewitte.

 

Fotograaf Kris Dewitte (°1967, Veurne) bouwde een stevige reputatie op binnen de internationale film scene. Jarenlang portretteerde hij op een indrukwekkende manier zowel acteurs, DOP’s, componisten als regisseurs, en maakte stills op meer dan 200 (inter)nationale filmproducties. Iconen zoals Joseph L. Mankiewicz, Martin Scorsese, Akira Kurosawa, Francis Coppola, David Lynch, Roger Deakins, Ennio Morricone, Steve Buscemi werden door Kris gefotografeerd. Hij werkte samen met Dries Van Noten, dEUS, Cliff Martinez en Dita Von Teese. In 2002 was hij gastfotograaf op het Knokke Fotofestival en in 2010 stelde hij tijdens Filmfestival Oostende tentoon in de Japanse tuin met ‘Set & Still’.

Check Also

Vlaamse documentaires bekroond op CPH:DOX!

Tijdens de prijsuitreiking van het internationale documentaire-festival CPH:DOX zijn twee Vlaamse films gelauwerd. ‘Grand Me’ …