Jonas Van Geel speelt hoofdrol in nieuwe film van Dries Vos

Jonas Van Geel speelt de hoofdrol in de nieuwe film van Dries Vos, die na ‘Allemaal familie’ ook zijn tweede langspeler voor Marmalade draait, het productiehuis van Yoshi Aesaert. Het merendeel van de acteurs waren eerder al te zien in producties van Marmalade. Het lijkt erop dat het productiehuis met een vast gezelschap gaat werken. Dries Vos werkte ook al eerder met al zijn hoofdrolspelers. De opnamen van ‘Bad Trip’ vinden plaats in Antwerpen.

Het Belgisch productiehuis Marmalade start in Antwerpen met de filmopnames van ‘Bad Trip’, een komedie geregisseerd door Dries Vos (‘Biker Boys’, ‘Patrouille Linkeroever’, ‘Allemaal Familie’, ‘De Dag’, etc.). Jef Hoogmartens (‘Amateurs’ en ‘Patrouille Linkeroever’) schreef het script. De hoofdrollen zijn weggelegd voor een Vlaamse topcast met onder meer Jonas Van Geel, Tom Audenaert, Ben Segers en Gene Bervoets. Allemaal acteurs met wie Dries Vos eerder heeft samengewerkt. De distributie van de film ligt in handen van Entertainment One, dat ook ‘Alleen Eline’ gaat uitbrengen, een andere langspeler van Marmalade die ook in het najaar in de bioscopen komt. Net als deze ‘Bad Trip’ trouwens.  Nadat KFD en Menuet eerder deze week bekend maakten dat ook Astrid Bryan met een komedie uitpakt die nog eind dit jaar uitkomt, en met ook de derde film van de Kampioenen op de affiche zal het weer knokken worden voor de distributeurs om een publiek te vinden voor hun film.

Een topkomedie

Yoshi Asaert is er alvast van overtuigd dat ‘Bad Trip’ een topper wordt. “Bad Trip gaat over vier ontzettend sympathieke losers die door een speling van het lot gedwongen worden om binnen één week tijd een gigantische hoeveelheid cocaïne te verkopen,” geeft hij mee in het persbericht dat in de vooravond op OLV Hemelvaart werd verspreid. Daarin wordt hij nog als volgt geciteerd : “Verwacht je maar aan een over-de-top co(ke)medie. ‘Bad Trip’ wordt een film waarbij je zin krijgt om onderuit te zakken en luidop te lachen,” aldus Aesaert.

Vier vrienden en de maffia

De synopsis van ‘Bad Trip’ klinkt als volgt :In hun laatste week als huisgenoten, komen de vier vrienden Tim (Jonas Van Geel), Kris (Tom Audenaert), Sebastiaan (Ben Segers) en René (Gene Bervoets) onbedoeld in een ongelukkige situatie terecht waarbij ze binnen één week een ongeziene hoeveelheid cocaïne moeten verkopen. Een bijzonder moeilijke opdracht voor de meest ervaren gangsters, maar voor deze vier, die geen schel kaas gegeten hebben van het criminele milieu, ronduit onmogelijk. Deze waanzinnige opdracht zal hen dwingen om steeds dieper af te dalen in de krochten van de criminaliteit. Een angstwekkende en tegelijkertijd hilarische tocht die hen lijnrecht tegenover de Joodse, de Turkse en de Vlaamse drugsmaffia plaatst.

Zie ook :

Dries Vos : tv-maker wordt filmmaker

Wouter Hendrickx legt uit waarom Dries Vos een goeie regisseur is

Dries Vos wou mensen voor wie het de eerste keer was

 

 

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …