Bekijk hier de eerste beelden van de nieuwe film van Guy Lee Thys

Zoek dekking!  Kruip in uw schuilkelders!  Zorg dat uw kroost binnen zit!  Want Guy Lee Thys laat nog eens van zich horen.  De gevaarlijkste man van de Vlaamse film is wakker geworden uit zijn zoveelste winterslaap en komt eraan met een nieuwe film.    ‘Mixed Kebab’ zal hij heten en zonder dat je er iets van afweet, kun je al voorspellen dat het een film zal zijn die stof zal doen opwaaien.

Thys is op zijn achtenvijftigste veel te oud om nog een enfant terrible genoemd te worden, maar rebels, tegendraads en eigenzinnig zal Guy Lee Thys tot zijn dood blijven.  Onkruid vergaat niet, zullen we maar zeggen, en in zijn geval is dat maar goed ook.  In Amerika zouden ze hem ongetwijfeld een ‘maverick’ noemen, iemand die zich door niemand de les laat spellen.

In zijn nieuwste knoopt hij eigenlijk aan met zijn laatste succes, ‘Kassablanka’, dat hij in 2002 samen met Ivan Boeckmans maakte.  Hij heeft het weer over de problemen die het samenwonen met de vele allochtonen in Antwerpen kunnen opleveren.  En deze keer doet hij het zoals in the good old days : in zijn dooie eentje, alleen, zonder de hulp van een ander.

De film wordt in februari in de Vlaamse zalen verwacht en de eerste trailer is alvast klaar.  Die kunt u hier bekijken :

Klik op TRAILER

Lees ook meer over de comeback van Guy Lee Thys : Klik op ‘COMEBACK’

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …