10 bekende Vlaamse filmmensen en hun favoriete Jan Verheyen-films

In Cinema Zuid in Antwerpen is enkele weken geleden het hele mooie filmboek ‘Jan Verheyen – De Collectie’ voorgesteld, een boek dat eigenlijk een uitgave is van Het Laatste Nieuws, maar ook in de losse verkoop te verkrijgen is.  En het is een heel mooi boek.  Het Laatste Nieuws geeft het momenteel uit naar aanleiding van de dvd-verzamelactie die momenteel bij de krant loopt. Jan draaide momenteel 12 langspeelfilms en die kan je allemaal voor een prikje kopen bij de krant.  En bij die dvd’s kan je dus het boek verkrijgen.  Een zeer mooie uitgave met veel foto’s en interviews met veel van de acteurs die met Jan Verheyen samenwerkten.

 

Op de voorstelling van het boek kregen wij ook de kans om met de regisseur en verschillende mensen te praten die met hem gewerkt hebben of nog zullen werken. En we vroegen hen allemaal wat hun top 3 is van de 12 films die Jan tot nu toe gemaakt heeft.  Dit zijn hun antwoorden.

Klik op de naam om de Jan-Verheyen-top-3 te zien van :

 

Axel Daeseleire

Jappe Claes

Axel Daesseleire

Kevin Janssens

Marleen Merckx

Michaël Pas

Greg Timmermans

Jaak Van Assche

Joël Vanhoebrouck

Herman Verbruggen

Marleen Merckx

Jan Verheyen

 

De actie loopt al enkele weken, maar loopt nog een hele tijd. Want er zijn 12 films in totaal.  Elke week op woensdag geeft de krant een dvd van een film van Jan Verheyen uit aan 4,90 euro. Bij de eerste dvd, nl. ‘Het Vonnis’, kreeg je bovendien dit unieke verzamelboek er gratis bij. Maar de achterstallige exemplaren en het boek zijn zeker nog op te vragen.

En mocht u zich afvragen welke die 12 films dan zijn? 

Wel, eerst was er het speelse ‘Boys’, ‘Team Spirit’ was een bewerking van een Nederlandse film, en daar kwam dan ook een vervolg op : ‘Team Spirit II’. En nog zo’n voetbalfilm die niet over voetbal ging en ook al een bewerking was van een Nederlandse film was ‘Buitenspel’. Vreemd wel, al die voetbalfilms van een regisseur die een hekel heeft aan voetbal. Er was zijn Amerikaanse film ‘The Little Death’, hij verfilmde drie romans : ‘Alles Moet Weg’, ‘Los’ en ‘Dossier K.’, er was de horrorthriller ‘Alias’, de misdaadthriller ‘Vermist’, het romantische ‘Zot Van A’ en onlangs nog het rechtbankdrama ‘Het Vonnis’.

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …