’Kus Me Zachtjes’ op 3 Gentse festivals

Anthony Schatteman won begin december de Humo Award op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven voor zijn kortfilm ‘Kus Me Zachtjes’, waarin Ezra Fieremans, Marijke Pinoy, Marc Van Eeghem en Tim Bogaerts te zien zijn.  Maar de eerstvolgende afspraken voor Anthony en zijn ploeg zijn allemaal in zijn eigen Gent.

De film gaat over de 17-jarige Jasper die opgroeit in een braaf, grijs Vlaams dorp. In zijn eigen gezin kan hij niet echt zijn wie hij werkelijk is. Jaspers papa is een charmezanger genaamd Lukkie Luk, een man die er alles aan doet om een grote ster te worden. Alle aandacht binnen het gezin gaat daardoor naar zijn carrière en zo wordt er over niet veel anders gepraat. Jasper zoekt een manier om hiermee om te gaan en wordt geconfronteerd met de typische levensvragen van een adolescent. Vragen waarmee Jasper niet meteen thuis terecht kan.

‘Kus Me Zachtjes’ wordt verschillende keren vertoond tijdens Pinx in de Sphinx in Gent.  Vandaag al, om 20 uur en 22u30 voor de voorstellingen van Pinx, maar ook zaterdag om 17 u en 22u30 en zondag om 17.

Een voorsmaakje? Bekijk hier de making of van de film

Ook tijdens Ciné Privé van 21t/m24 februari in Gent wordt ‘Kus me Zachtjes’ vertoond. Daar zijn nog een aantal sterke kortfilms te zien, zoals die van Anke Blondé en Lukas Dhont. http://cineprive.be/vrijdag.html

 

En op 16 maart is er een evenement in de Studio Skoop in Gent waar ‘Kus me Zachtjes’ opnieuw wordt vertoond.  Dat is een festival waarvan Titus De Voogdt de peter is.  Het heet ‘Ciné Public’ en er is een wedstrijd aan verbonden waarbij de professionele jury bestaat uit Geoffrey Enthoven, Nicolas Daenens, David Poltrock, Jan Dellaert en Bert Jacobs.  Daarover uiteraard later meer.   Ondertussen is Anthony Schatteman volop bezig met de afwerking van het treatment van zijn volgende kortfilm, waarvoor hij steun van het VAF hoopt te krijgen.

Check Also

Kristien De Proost over haar rol in ‘Zondag de Negentste’!

Kristien De Proost (‘The Chapel’, ‘De Twaalf’, ‘The Best of Dorien B.’) speelt in ‘Zondag …